marți, 10 noiembrie 2009

Ne-am nascut ca sa fim mame

So, nu, nu suntem invatate de mici sa ingrijim papusi, sa imbracam, sa dezbracam papusi, sa le dam papa, sa le punem la olita in locul nostru, sa calcam, sa maturam, etc...Nu, nu ne cumpara parintii(nu in toate cazurile) jucarii din rafturile roz ale marilor magazine de copii si astfel ne deprindem sa dereticam prin casa, sa facem mancare, sa crestem copii la randul nostru.
Cred ca suntem totusi programate genetic pentru asta.
Iarina nu a avut papusi, doar un bebelus primit dupa care striga seara la culcare :"Bebe! Bebe!" sa nu cumva sa il uitam printr-un colt si sa nu stea si el cu noi cuminte sub "patua", si l-a mai avut pe Gogu, un smecheras de carpa luat de la bazarul din Sinaia pentru ca ni s-a parut noua ca are asa un aer smecheresc si cum Iarina era in perioada de mers cu mainile in buzunare parca aducea putin cu ea. Si-a gasit si Gogu loc in pat langa Iarina fiind si el chemat la somn odata cu bebe: "Bebe! Gogu!".
Duminica Iarina a primit o papusa Barbie de la Ticu - inutil sa mentionez cat de tare urasc eu papusile Barbie!, nu vreau sa creasca cu modele de fetite blonde, sclipicioase cu fuste de-o palma si bustul generos la vedere - ce a facut Iarina cand a vazut papusa??? Ei, da, a luat-o in brate si a pupat-o cu cel mai dragastos sarut de care a fost capabila pana acum..."pupusaaaa". A pupat papusa!!!!! De parca doar pe asta a asteptat-o pana acum.
Concluzia, fetita mea scumpa si dragalasa, care s-a jucat pana acum cu jucarii educative, plusuri, trenulete, masinutele baietilor si-a aratat mai mult decat entuziasmul cand a primit o papusa!
Bravo mama, pai asa e frumos?

Niciun comentariu: